Mitsubishi Outlander Forum banner

PHEV Watchdog martwy od 23 / Car Scanner działa OK

8.8K views 11 replies 7 participants last post by  Closey  
#1 · (Edited)
Wygląda na to, że Watchdog nie jest dostępny na rok 2023, jednak Car Scanner dostarcza kilka ważnych parametrów, takich jak RPM, obroty silnika, akumulator HV, 12 V i kilka innych. Dodałem kilka zdjęć w kolejnym poście.

Mike

#3 ·
Dzięki za odpowiedź - wygląda na to, że może być problem z trybami 2023. Próbowałem dwóch czytników Bluetooth i jednego WiFi, wszystkie łączą się z aplikacją Watchdog, ale pokazują tylko wysokość i czas w wierszu, to wszystko!

Co dziwne, aplikacja Car Scanner łączy się i pokazuje nie wszystkie, ale dziesiątki parametrów w modelu 23'. Wysłałem e-mail do Watchdog kilka dni temu i jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.

Dzięki - Mike

#4 ·
Co możesz zobaczyć za pomocą aplikacji Car Scanner? Napisałem Watchdoga kilka miesięcy temu. Nie odpowiedział.

#7 ·
Tak, na pewno, podczas gdy miernik KW w desce rozdzielczej pomaga, znajomość obrotów silnika i temperatury silnika mówi nam wiele o tym, co silnik robi podczas rozgrzewania, ładowania na biegu jałowym i różnych obciążeń.

Mam pół tuzina OBD w zakresie od 10 do 60 dolarów Bluetooth i WiFi, wszystkie działają, jednak używam Vgate WiFi poniżej, ponieważ ma tryb automatycznego uśpienia i nie obciąża akumulatora 12 V.

Mike
Image

#9 ·
Widziałem to - jestem pewien, że część instrukcji musi być przeniesiona z wersji Outlandera tylko z silnikiem spalinowym z obrotomierzem. Chciałbym, żeby zapewnili obrotomierz również w modelu hybrydowym.

W każdym razie, mając obrotomierz na czytniku OBD, możesz obserwować oba, więc będziesz wiedział, że przy np. 5 kW mocy silnik obraca się xxxx obr./min.

Mike

#12 ·
Jest zablokowany fabrycznie, więc żadne warsztaty ani skanery z rynku wtórnego nie mają do niego dostępu! Do tej pory działa tylko skaner Mitsubishi!
To zgadza się z moimi doświadczeniami z moim AU 2023 PHEV Aspire (ZM). Żadne statystyki PHEV/EV (np. akumulator wysokiego napięcia) nie ładują się dla mnie w Car Scanner :/
Inne statystyki, takie jak "Poziom paliwa" itp. ładują się.

Naprawdę chcę tylko "Pozostały ładunek akumulatora hybrydowego/EV", żebym mógł, mam nadzieję, zrobić trochę automatycznej magii ładowania.